Bekijk hier het laatste nieuws

Nieuws

Inseminatie voorlopig voor alle vrouwen vergoed

Kunstmatige inseminatie met een donor wordt dit jaar nog voor alle vrouwen vergoed. Ook voor alleenstaande of lesbische vrouwen.

 

Dat is minister Bruins overeengekomen met de zorgverzekeraars, zo schrijft hij in antwoord op vragen van D66. 

Eerder schreef Bruins de Kamer nog dat inseminatie niet voor alle alleenstaande en lesbische vrouwen vergoed kon worden. Daar ontstond veel ophef over. Nu schrijft Bruins dat hij de zorgen die ontstaan zijn begrijpt en daarom met een tijdelijke regeling komt.

Bruins komt dus tijdelijk terug van zijn besluit om de lijn van het Zorginstituut te volgen. Dat vindt dat de kosten te hoog worden als de basisverzekering alle vergoedingen dekt.

De tijdelijke regeling geldt niet alleen voor lesbische paren en alleenstaande vrouwen die nu al in een traject zitten, maar ook voor vrouwen die later dit jaar met een behandeling starten, laat Bruins weten.

Voor de toekomst wil Bruins wel een discussie over de vergoedingen.

Lees verder/Bron: https://nos.nl/artikel/2275773-inseminatie-voorlopig-voor-alle-vrouwen-vergoed.html

Over de VVF

De fertiliteitsartsen in Nederland spelen anno 2019 een grote rol in het traject van diagnostiek en behandeling van onvervulde kinderwens, verminderde vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehoud. De vereniging is in 1997 opgericht door en voor artsen die werkzaam zijn in de voortplantingsgeneeskunde.

Secretariaat VVF

Mevr. M. (Merel) Hartog
Zaanweg 119A
1521 DS Wormerveer
info@fertiliteitsartsen.nl
075-6476375