Bekijk hier het laatste nieuws

Nieuws

Geen verhoogd langetermijnrisico op kanker bij kinderen geboren na IVF behandeling

Kinderen geboren na een in vitro fertilisatie (IVF) behandeling lopen niet meer risico op het ontwikkelen van kanker dan kinderen uit de algemene Nederlandse bevolking of spontaan verwekte kinderen van moeders die tussen 1980 en 2001 een vruchtbaarheidsbehandeling ondergingen.

Ook niet op de lange termijn (meer dan 21 jaar later). Dit blijkt uit onderzoek van promovenda Mandy Spaan (Antoni van Leeuwenhoek), dat onder leiding van epidemioloog prof. dr. Floor van Leeuwen (Antoni van Leeuwenhoek), gynaecoloog prof. dr. Curt Burger (Erasmus MC) en gynaecoloog prof. dr. Nils Lambalk (Amsterdam UMC, locatie VUmc) is uitgevoerd in samenwerking met alle twaalf IVF-klinieken en twee fertiliteitsklinieken in Nederland. 

Lees verder


Afdrukken  

Over de VVF

De fertiliteitsartsen in Nederland spelen anno 2019 een grote rol in het traject van diagnostiek en behandeling van onvervulde kinderwens, verminderde vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehoud. De vereniging is in 1997 opgericht door en voor artsen die werkzaam zijn in de voortplantingsgeneeskunde.

Secretariaat VVF

Mevr. M. (Merel) Hartog
Zaanweg 119A
1521 DS Wormerveer
info@fertiliteitsartsen.nl
075-6476375