Bekijk hier het laatste nieuws

Nieuws

Wereldprimeur in UZ Brussel

Vrouw die na kanker­behandeling onvruchtbaar was geworden, nu moeder dankzij behandeling van onrijpe eicel.

In het UZ van Brussel is een vrouw die onvruchtbaar geworden was na een kankerbehandeling, bevallen van een gezonde baby na een nieuwe combinatie van verschillende vruchtbaarheidstechnieken. Het gaat om een wereldprimeur.  

De moeder was onvruchtbaar geworden na een chemobehandeling voor lymfeklierkanker. Vóór de kankerbehandeling werd eerst een eierstok weggenomen. Onrijpe eitjes daaruit werden in het labo gerijpt en ingevroren. Pas drie jaar later werd een eitje ontdooid, bevrucht en ingebracht in de baarmoeder van de vrouw, waar het kon uitgroeien tot een gezonde baby. De combinatie van deze technieken is een wereldprimeur. Op deze manier moet niet (een deel van) de eierstok terug ingeplant worden.  

Lees het gehele artikel hier


Afdrukken  

Over de VVF

De fertiliteitsartsen in Nederland spelen anno 2019 een grote rol in het traject van diagnostiek en behandeling van onvervulde kinderwens, verminderde vruchtbaarheid en vruchtbaarheidsbehoud. De vereniging is in 1997 opgericht door en voor artsen die werkzaam zijn in de voortplantingsgeneeskunde.

Secretariaat VVF

Mevr. M. (Merel) Hartog
Zaanweg 119A
1521 DS Wormerveer
info@fertiliteitsartsen.nl
075-6476375